Palissander pastoorskast met zwarte bolpoten
Palissander pastoorskast met zwarte bolpotenPalissander pastoorskast met zwarte bolpotenPalissander pastoorskast met zwarte bolpotenPalissander pastoorskast

Palissander pastoorskast

Land van herkomst: Nederland
Pallisanderhout
Afm HxBxD: 221 x 207/178 x 67 cm
Datering: ca. 1730

Ref.nr: K034.
 

De pastoorskast deed zijn intrede in de 17e eeuw. In deze palissander pastoorskast zijn kenmerken van de Barokperiode samengesmolten met de eenvoud en soberheid van de Noordelijke Nederlanden in die tijd, hetgeen heeft geresulteerd in het imposante en tegelijkertijd toch strakke uiterlijk van de kast.

Het gebruik van palissanderhout voegt bij deze kast warmte toe. Het hout heeft een prachtig patina.

Naast legplanken bevat deze kast binnenin meerdere laden. De leg- en rugplanken en laden zijn origineel. De grote verborgen lade onderin is typerend voor de pastoorskast.

Via de knop bovenaan kunt u de prijs of meer informatie over deze kast bij ons opvragen. We helpen u graag verder. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel om deze pastoorskast te bekijken. Als u al weet wanneer u wilt komen dan kunt u een afspraak maken. Maar ook zonder afspraak kunt u gewoon langskomen; binnen de openingstijden is er altijd iemand aanwezig.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter