Glaspendule met brocotgang
Glaspendule met brocotgangGlaspendule met brocotgangGlaspendule met brocotgangGlaspendule met brocotgangGlaspendule met brocotgang

Glaspendule met Brocotgang

Gereserveerd

Glaspendule met Brocotgang
“Echappement visible”
Compensatieslinger
Achtdaags uurwerk met belslagwerk op de hele en halve uren.
Gesigneerd: Samuel Marti
Afm. HxBxD: 29 x 17 x 14 cm
3 jaar garantie
Datering: ca. 1880

Verkocht

Ref.nr: P34.

Over de maker van deze bijzondere glaspendule met Brocotgang, Samuel Marti, is veel bekend. Hij was een beroemde klokkenmaker in de 19e eeuw.

Hij begon zijn carrière in 1841 in Montbéliard, in het Noord-oosten van Frankrijk. Deze regio was de geboortegrond van vele getalenteerde klokkenmakers. Vanaf circa 1860 ging hij werken als klokkenmaker bij le Pays de Montbéliard in Parijs. Zijn uurwerken waren met regelmaat te zien op Parijse tentoonstellingen; hij kreeg daar onder andere een eervolle vermelding in 1839, een bronzen medaille in 1860, een zilveren medaille in 1889 en diverse gouden medailles (1841, 1851, 1852, 1900). Vanaf 1863 ging hij samenwerken met twee andere beroemde Franse klokkenmakers: Roux en Japy Frères.

Uiteraard heten wij u van harte welkom in onze winkel om deze glaspendule in werkelijkheid te komen bekijken. Online of telefonisch bestellen is ook mogelijk; de klok wordt dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter