Franse schoolklok Chateau Père & Fils, Srs de Collin - Wagner
Franse schoolklok Chateau Père & Fils, Srs de Collin - WagnerFranse schoolklok Chateau Père & Fils, Srs de Collin - WagnerFranse schoolklok Chateau Père & Fils, Srs de Collin - Wagner

Franse schoolklok Chateau Père & Fils, Srs de Collin – Wagner

Gereserveerd

Achtdaags uurwerk
Zeer bekende maker
Zwarte houten kast
Maker: Chateau Père & Fils, Srs de Collin – Wagner
Land: Frankrijk
Ø 30 cm
3 jaar garantie
Datering: ca. 1884

Verkocht

Ref.nr: S07.

Deze Franse schoolklok is gemaakt door Chateau Père et Fils, Successeurs de Collin – Wagner, 118 Rue Montmartre, Paris

Chateau Père et fils is een gerenommeerde Franse klokkenmakerij met een fabriekje in de Jura. Het is ontstaan uit de klokkenmakerij van Collin.
Armand-Francois Collin wordt geboren op 5 september 1822. Op jonge leeftijd is hij actief als klokkenmaker in Londen en Parijs. Op 21 juni 1852 koopt hij op dertigjarige leeftijd de onderneming van Bernard-Henry Wagner. Op 12 mei 1895 overlijdt hij, op 72-jarige leeftijd.
Collin is een zeer getalenteerde klokkenmaker die bekend staat om zijn innovatieve manier van klokken maken. Gedurende zijn carrière wint hij diverse prijzen, waaronder een eerste prijs voor de klok die hij maakt voor het Palais d’Industrie. Dit uurwerk hangt tegenwoordig in het Grand Palais. De klok van de Notre-Dame, die helaas bij de brand verwoest is, was ook van zijn hand, evenals de uurwerken in de kerken Saint-Germain-l’Auxerrois en Saint-Augustin, de Sainte-Clothilde basiliek en drie gemeentehuizen in Parijs.
In 1884 verkoopt Collin zijn bedrijf aan Chateau Père et Fils, alwaar deze schoolklok gemaakt wordt.

Uiteraard heten wij u van harte welkom in onze winkel om deze antieke Franse schoolklok in werkelijkheid te komen bekijken. Online of telefonisch bestellen is ook mogelijk; de schoolklok wordt dan kosteloos bij u thuis bezorgd.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter