Edwardian writing desk
Edwardian writing deskEdwardian writing deskEdwardian writing deskEdwardian writing deskEdwardian writing deskEdwardian writing desk

Edwardian writing desk

 950

Engeland
Mahoniehout met satijnhouten bies
Afm. HxBxD: 73 x 105 x 54 cm
Datering: ca. 1905

Ref.nr: B047.

Een Edwardian writing desk, oftewel een Edwardiaans damesbureau; dit bureau is namelijk gemaakt tijdens de regeerperiode van koning Edward VII.

Na de wat ‘zwaardere’ Victoriaanse stijlperiode worden de meubelen in de Edwardiaanse tijd weer wat ‘lichter’ en fijner. Dit zie je onder andere terug in de strakke, sierlijke belijning en de slanke pootjes van dit bureau..

Het bureau heeft vijf laden, waarvan er twee voorzien zijn van een slot met sleutel. De pootjes zijn uitgerust met wieltjes. Het bureaublad hebben we voorzien van nieuw groen leer met een goudkleurige tooling. Let ook op de prachtige bies van satijnhout.

Het is een sierlijk bureautje met mooi doorleefd patina dat het ook goed doet in wat kleinere of smallere ruimtes, zoals een entree.

U bent van harte welkom om dit Edwardiaanse bureau te komen bekijken in onze winkel. Online of telefonisch bestellen kan natuurlijk ook. De prijs is exclusief bezorgkosten; neemt u gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter