Art nouveau tafeltje Schoemaker & Zn
Art nouveau tafeltje Schoemaker & ZnArt nouveau tafeltje Schoemaker & ZnArt nouveau tafeltje Schoemaker & ZnArt nouveau tafeltje Schoemaker & ZnArt nouveau tafeltje Schoemaker & Zn

Art nouveau tafeltje Schoemaker & Zn

 950

Jugendstil
Nederland
Notenhout
Afm. HxBxD: 72 x 90 x 62 cm
Maker: Schoemaker & Zn, Zwolle
Datering: ca. 1890

Ref.nr: T10.

Een sierlijk tafeltje met typische kenmerken van het art nouveau of jugendstil tijdperk.

Het is gesigneerd met het brandmerk “F.J. Schoemaker & Zn Zwolle”. Dit bedrijf werd opgericht in 1843 door de Twellose Frederikus Johannes Schoemaker, die gehuwd was met een Zwolse. Het bedrijf was gespecialiseerd in kleinschalige productie van het luxere segment meubelen en had als slogan: “Richt u in naar uw zin”.

De firma Schoemaker nam geregeld deel aan vaktentoonstellingen en wereldtentoonstellingen en werd geprezen om zijn stijlvastheid. In 1905 en 1906 werd er zelfs geleverd aan het Nederlandse hof en de Sultan van Koetei. Dit tafeltje is kenmerkend voor het vakmanschap van de firma; een meubel met klasse!

U bent van harte welkom om dit art nouveau tafeltje te komen bekijken in onze winkel. Online of telefonisch bestellen is ook mogelijk; de prijs is exclusief bezorgkosten. Neemt u gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter