Art nouveau pendule
Art nouveau penduleArt nouveau penduleArt nouveau penduleArt nouveau penduleArt nouveau penduleArt nouveau pendule

Art nouveau pendule

 2.450

Art Nouveau of Jugendstil
Achtdaags uurwerk met slagwerk op hele en halve uren
Maker: Samuel Marti
Land van herkomst: Frankrijk
Beeld gemerkt: Fabrication Française, Paris, made in France
Land van herkomst: Frankrijk
Afm. HxB: 49 x 24 cm
3 jaar garantie
Datering: 1892 – 1915

Ref.nr: P38.

Het beeld van deze klok is gemerkt “Fabrication Française, Paris, made in France”. Dit betekent dat het beeld is gemaakt in gieterij Fabrication Française in Parijs, waar in de late 19e en vroege 20e eeuw bronzen en ijzeren metaalwerken vervaardigd werden. Fabrication Française, Paris vervaardigde de beelden aan het hand van bronzen modellen van de hand van de kunstenaar. De tekst “Made in France” is bedoeld voor eventuele export naar de Verenigde Staten, om te voldoen aan de Amerikaanse handelswet van 1891. Deze wet stelde het verplicht dat alle geïmporteerde artikelen het land van herkomst erop vermeld hadden staan.

De vroegst bekende werken van de gieterij dateren van 1892. Het is onbekend wanneer het bedrijfje precies ophield met bestaan. In de jaren voorafgaand aan de Eerste Wereldoorlog werden namelijk diverse private metaalbewerkingsbedrijven overgenomen door Europese regeringen, ten bate van het produceren van wapens en ander oorlogstuig.

Uiteraard heten wij u van harte welkom in onze winkel om deze antieke art nouveau pendule in werkelijkheid te komen bekijken. Online bestellen is mogelijk.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter