Antieke Globe Wernicke boekenkast

Antieke Globe Wernicke boekenkast

 2.950

Land van herkomst: Engeland
Eikenhout
Afm. H×B×D = 203x83x28 cm
Datering: ca. 1900

Ref.nr: K006.
Over deze Antieke Globe Wernicke boekenkast

Een originele antieke Globe Wernicke boekenkast. De kast bestaat uit acht stapelbare elementen. Een revolutionair design voor die tijd!

Otto Wernicke, een in Duitsland geboren Amerikaan, startte in 1893 met het maken van stapelbare kasten in zijn meubelatelier. In het jaar 1900 werd het bedrijfje overgenomen door de firma Globe Files Company, gespecialiseerd in kantoormeubilair, en het nieuwe bedrijf The Globe Wernicke Company was geboren. Naast in de USA werden de kasten ook in Londen in licentie gemaakt.

Het revolutionaire design van de stapelbare boekenkast was een groot succes en de Globe Wernicke kasten waren erg populair, onder andere in bibliotheken en kantoren. Ze werden veel aan advocatenkantoren verkocht, hetgeen ze de bijnaam ‘Barrister bookcase’ opleverde.

 

Onze belofte

U mag van ons kwaliteit en zekerheid verwachten; daarom is deze antieke Globe Wernicke boekenkast piekfijn in orde en krijgt u er een certificaat van echtheid bij. Tevens bezorgen en installeren wij de boekenkast kosteloos bij u thuis (binnen Nederland).

Interesse?

Via de knop bovenaan kunt u de Globe Wernicke kast bestellen. Dan nemen wij contact met u op.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze winkel. Als u al weet wanneer u wilt komen dan kunt u een afspraak maken. Maar ook zonder afspraak kunt u gewoon langskomen; binnen de openingstijden is er altijd iemand aanwezig.

Klik hier voor ons adres, de openingstijden, om meer informatie over de boekenkast op te vragen of om een afspraak te maken.

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on Twitter